Oak Ess Olie Citroeneucalyptus 10ml Bio

Op voorraad

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Beschrijving

Eucalyptus citriodora. Gewrichten - spieren - insecten.

De essentiële olie van citroeneucalyptus is een heel toegankelijke essentiële olie. Het is niet duur en heeft geen noemenswaardige contra-indicaties. Het enige "nadeel" is dat het erg naar citronella, en dus naar een muggenwerend product, ruikt.

Toch is citroeneucalyptus superieur aan citronella, zowel qua geur als qua werking. Meerdere studies tonen aan dat de insectenwerende werking van citroeneucalyptus de werking van citronella overtreft. Citroeneucalyptus gaat goed samen met wintergroen, echte kamille, rozemarijn en basilicum. Het insectenwerend effect wordt versterkt in synergie met echte lavendel en geranium.

Gebruik

Oraal: 2 x per dag 1 à 2 druppels (62 tot 124 mg/dag). Te nemen verdund in een lepel honing of in een kruideninfusie.

Huid: massage, bad: 2 à 5 druppels per 10 ml plantaardige olie. Bevat van nature citronellol, d-limoneen, eugenol, geraniol, linalool, citral.

Verstuiven: 5 à 10 druppels. In functie van uw smaak of van de grootte van de kamer.

Samenstelling

Gemiddelde waarden voornaamste inhoudsstoffen: citronellal [50%], isopulegol [2,5 - 10%], citronellol [< 2,5%]

Details
CNK4394078