Oak Ess Olie Kruidnagel 10ml Bio

Niet op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Eugenia caryophyllata. Vitaliteit - energie - gewrichten - spieren.

Van oudsher is kruidnagelolie één van de bekendste essentiële oliën. Het is een krachtige en onvervangbare olie in de huisapotheek.

Kruidnagel wordt vooral inwendig gebruikt, waarbij de lijst met toepassingen lang en indrukwekkend is; bij tandpijn, vermoeidheid, weerstand, concentratie, zuiveren… Het hoge eugenolgehalte maakt haar niet zo geschikt voor gebruik in bad of op de huid, behalve verdund en voor lokaal gebruik, bijvoorbeeld om spieren en gewrichten te masseren.

Gebruik

Oraal: 1 x per dag 1 à 2 druppels (37 tot 74 mg/dag). Te nemen verdund in een lepel honing of in een kruideninfusie.

Huid: massage, bad: 2 à 5 druppels per 10 ml plantaardige olie. Bevat van nature eugenol, isoeugenol. Zeer rijk aan eugenol (allergeen). Kan bij gevoelige personen huidirritatie veroorzaken. Vooraleer te gebruiken bij een massage eerst testen.

Verstuiven: 2 à 5 druppels. In functie van uw smaak of van de grootte van de kamer.

Samenstelling

Gemiddelde waarden voornaamste inhoudsstoffen: eugenol [72 - 88%], eugenylacetaat [4 - 22%], β-caryofylleen [2 - 14%]

Gegevens
CNK4394102
FabrikantenYVB
MerkenOak